Cariboo Chilcotin ve Boz Ayılar Şehir Rehberi

Cariboo Chilcotin'de Boz Ayıları Somon Balığı Avlarken İzlemek İster misiniz? Detaylar şehir rehberi sayfasında!

Cariboo Chilcotin Hava Durumu

    Cariboo Chilcotin ve Boz Ayılar

    Nedir?:

    Sadece yürüyüş, kano ve rafting, açık hava etkinlikleri için değil, boz ayıları görmek için de gidilebilecek güzel ve vahşi bir doğa alanıdır. 

    Nasıl Gidilir?:

    İlk önce Toronto uçak bileti alınır, oradan da Vancouver'dan uçak ya da araba ile gidilebilir. 

    Ne Zaman Gidilir?:

    İlkbahar sonundan sonbahar başına kadar..

    En Yakın Yerleşim Yeri?:

    Quesnel ya da Prince George

    Kaçırmamanız Gerekenler?: 

    Temmuz ortasından Ağustos sonuna kadar boz ayıları somon balığı avlarken izleyebilirsiniz. 

    Caribou Chilcotin British Columbia'nın orta bölgesinde, Vancouver'ın küzeyinde yaklaşık 240 km uzaklığında bir kıyı şerididir. Kıyı şeridi batıda Pasifik okyanusu’ndan başlayıp doğuda Caribou Dağları‘na kadar uzanır ve British Columbiu’da üç ulusal parkı çevreler. Bölgeyi berrak sularıyla Chilcolin ve çamurlu sularıyla Fraster Nehri olmak üzere iki büyük nehir keser ve sayısız nehir sistemi ile göl buradaki vahşi güzelliğe katkıda bulunur. 

    Kıyı bölgesinin batı tarafı kuru bölgedir. Buradaki Fraser Platosu milyonlarca yil önce araziyi yumuşatıp düzleştirmiş olan buz tabakasının etkisiyle oluşmuştur. Doğuda ve batıda iki nehir dik yamaçlı vadiler oyarak çıkmaktadır. Burası boz ayıların (grizzly) vatanıdır. 

    Tamamen yetişkin bir erkek boz ayı 2,8 m boyunda olabilir, omuz açıklığı 1,5 m'ye ulaşabilir ve 800 kg ağırlağa sahiptir. Kahverengiden siyaha kadar farklı renklerdeki bu hayvanların omuz ve sırt bölgeleri genelde boz renklidir. Boz ayılar çoğunlukla yalnız yaşar, ancak somon balığı sürüleri gibi verimli besin kaynakları bulduklarında bir araya gelebilirler. Yetişkin bir boz ayı altı haftalık dönemde bir ton ağırlığında balık yiyebilir. Kış uykusuna yattıkları dönemde hayatta kalabilmek için ayıların iyi beslenmesi ve şişmanlaması önemlidir. Ayılar ilkbahar sonunda çiftleşir ve kış ortasında bir ila dört minik tüysüz yavru doğururlar. Başta anne sütüyle beslenen yavrular, ilkbaharda taze yaprak ve tomurcukların ortaya çıkmasıyla annelerinin yanında gün ışığına çıkarlar. 

    Detaylı bilgi için www.ucakbileti.com.tr

    Yorum Gönder


    Masaüstü Görünümü