Girne Ucuz Uçak Bileti

Akdeniz'in incisi Girne sahillerinde keyifli bir tatil sizi bekliyor! Girne uçak bileti en uygun fiyatlarla ucakbileti.com.tr 'de.

Girne Hava Durumu

    Girne Gezi Rehberi

    Akdeniz’in incisi Girne, Kıbrıs adasının gözde tatil ve eğlence merkezidir. Kıbrıs’a gidenler için vazgeçilmez bir uğrama noktasıdır. Girne aslında küçük bir kent olmasına rağmen, eğlence ve tatil adına tüm beklentilerinizi karşılayacak bir şehirdir. Üstelik adaya ulaşım da son derece kolay sağlanıyor. Havayolu ulaşımı avantajı ile kısa sürede adaya varabiliyorsunuz. Bizden bir parça olan adada unutulmaz bir tatil için sadece uçak bileti ihtiyacınız var.

    Şehir Hakkında Genel Bilgi Ve Tarihçesi

    Girne, Kıbrıs adasının gözde tatil beldesidir ve son yıllarda kıymetinin daha da anlaşılması üzerine, nüfusunda dikkat çekici bir artış gözlenmiştir. Kentin Roma dönemlerindeki adı “Corineum” olarak geçmektedir. Bizans döneminde ise zaman zaman Arap korsanlar tarafından yağma edildiği biliniyor. Bazı kaynaklara göre kentteki yerleşim M.Ö. 10. Yüzyılda Akalar tarafından kurulmuştur ama asıl yerleşim M.Ö. 4. Yüzyılda Pers egemenliği zamanında sağlanmıştır. Kentin en eski tarihe sahip ve en dikkat çekici yapısı olan Girne Kalesi de M.Ö. Arap saldırıları sırasında inşa edilmiştir.

    1191 yılına gelindiğinde Üçüncü Haçlı Seferi sırasında, dönemin İngiliz Kralı olan I. Richard Girne kalesini kuşatarak, şehri egemenliği altına almıştır. 1373 yıllarında, Girne, Cenevizlilerin saldırıları ile büyük tahribata uğramıştır. 1489 yılında ise Kıbrıs adasının tamamı Venediklilerin hâkimiyeti altına girmiştir. Yaklaşık 100 yıl sonra 1570 yılında Osmanlı Devleti’nin Kıbrıs seferi sırasında Girne halkı kendi rızasıyla Osmanlı Devleti’nin egemenliği altına girmiştir.

    Kıbrıs Adası tarihinde en dikkat çeken zamanlar 1974 yılı Kıbrıs Harekâtı sırasında ve öncesinde yaşanmıştır. 1983 yılında sınırlı sayıda ülkenin tanıdığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmuştur ve Girne de bunun bir parçası olmuştur.

    İklim Ve Sezon 

    Girne, Akdeniz ikliminin etkisi altında bulunan, mükemmel bir tatil kentidir. Şehirde yaz mevsimi kurak geçer ve uzun sürerken, kış mevsimi de kısa ve yağışlıdır. Yılın en düşük sıcaklığı Ocak ayında görülür. En düşük sıcaklık 9 derece civarındadır. Bununla birlikte en yüksek sıcaklıklar temmuz ayında görülüp 40 dereceye varan boyuttadır. Girne çok düşük sıcaklıklar altında kalmadığı için her mevsim ziyarete açık bir kenttir. Ancak yazlık bir kent olması sebebiyle, özellikle bahar ve yaz aylarında tatil yapabileceğiniz güzel bir seçenektir.

    Gezilebilecek Yerler 

    Girne küçük bir şehir olsa da köklü tarihi sebebiyle, gezip görülmesi gereken önemli değerlere sahiptir. Şehrin simgesi haline gelmiş olan Girne Kalesi de görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Lüzinyalılar Kalesi olarak da bilinen yapı M.Ö. 7. Yüzyılda Arap korsanlarının saldırılarına karşı korunmak için inşa edilmiştir. Bugün ayakta kalabilmesinin sebebi defalarda onarımdan geçirilmiş olmasıdır. Kale içerisinde bir de 1100’lü yıllarda yapıldığı sanılan Bizanslılara ait St. George Kilisesi yer alıyor. 1570 yılında, Osmanlı Devleti’nin Kıbrıs Adası’nı fethi sırasında şehit olan Cezayirli Sadık Paşa’nın lahitini de kale içerisinde görmek mümkün. Kale içerisinde yapılan mekân canlandırmaları ile yapı adeta bir açık hava müzesi haline getirilmiştir. Mimari detayları ile de oldukça ilgi çekici olan Kale, şehirde ilk ziyaret edeceğiniz nokta olacaktır.

    Şehrin ünlü Batık Gemi Müzesi de Girne Kalesi içerisinde yer almaktadır. Burada sergilenen gemi, bugüne kadar ele geçirilmiş olan en eski gemi olarak biliniyor. Yapılan araştırmalar sonucu, geminin Büyük İskender’in ölümünden sonra bölgede kurulan Helenistik Krallıklar dönemine ait olduğu ve M. Ö. 200 – 300’lü yılları işaret ettiği anlaşılmıştır. Batık gemi ilk olarak 1965 yılında bir sünger avcısı tarafından suyun 3 metre derinindeyken fark edilmiştir. İlgi çekici bu müzeyi, Kale ziyaretiniz sırasında atlamamalısınız.

    Bellapais Manastırı, şehir merkezine 3 km yani araç ile 10 dakika uzaklıkta bulunan önemli bir mimari örneğidir. Beşparmak dağlarının eteklerine inşa edilmiş olan manastır, gotik mimari özellikleri göstermektedir. Yapının adı Barış Manastırı diye de anılır. Manastırın ilk binasının inşası 1198 ile 1205 yılları arasına denk gelmektedir. 1200’lü ve 1300’lü yıllarda revak ve yemekhane gibi çeşitli bölüm eklemeleri yapılmıştır. Osmanlıların hâkimiyeti sırasında ise Manastır, Yunan Ortodoks kilisesine verilmiştir.

    Girne Yat Limanı, bu gizemli ve sıcak kentin en huzur dolu noktasıdır. Kentin kıyı şeridi boyunca uzanan harika kumsalları ve özellikle yaz aylarında dolup taşan yat limanı bulunuyor. Bugünkü Girne limanının büyük bir bölümünün Venedikliler zamanında şekillendiği bilinmektedir. 1489 yılı itibariyle adayı ele geçiren Venedikliler, Osmanlılara karşı Girne limanında önlemler almaya başlamışlardır. Bugün ise liman boyunca çok sayıda restoran, kafe ve barın bulunmasıyla, eğlenceli bir noktasıdır şehrin.

    Karaoğlanoğlu Şehitliği, yakın tarihimizin simgesi olan bir ziyaret noktasıdır. 1974 Barış Harekâtı sırasında şehir olan subay, astsubay, erbaş ve erler anısına inşa edilmiş bir şehitlik anıtıdır. Şehitliğin ismi ise harekât sırasında şehit düşen Alay Komutanı Albay İbrahim Karaoğlanoğlu’ndan alınmıştır.

    Lefkoşa’dan Girne’ye doğru giderken Boğaz bölgesinde de bir şehitliğimiz bulunuyor. Karaoğlanoğlu Şehitliğinde 504 şehidimiz bulunurken, Boğaz Şehitliğinde de 326 şehidimiz yatıyor. Bu bölgede şehit olan askerlerimiz anısına yapılmış bir anıttır.

    Bu güzel kentin, görülesi bir noktası da doğa harikası köy Karmi ’dir. Karmi yani Karaman köyü, Kıbrıs adasının İngiltere sömürgesi olduğu yıllarda, İngiliz aristokrat kesimin yerleştiği alandır. Şehrin batısında, Beşparmak dağlarının yamacında, yemyeşil bir doğanın içinde kurulu yerleşim alanı Akdeniz mimarisi ile inşa edilmiş köşk ve villalar ile doludur. Köyün daracık ve çiçeklerle bezeli yollarında yürüyüp, tadını çıkarabilirsiniz. Evlerin her biri ayrı bir tarih ve mimari örneğidir. Dolaşırken evlerin kapılarına dikkat etmelisiniz. Her evin kapısından, bina ile ilgili çeşitli bilgilere ulaşabilir, tarihini ve sahibini öğrenebilirsiniz. Köy içerisinde bulunan, kafe ve restoranda dinlenebilir ayrıca tarihi Bakire Meryem Kilisesini görebilirsiniz. Ayrıca köyden Girne’ye dönerken Tunç Çağı Mezarı tabelasını takip ederek, Tunç Çağına ait mezarların bulunduğu alanı da görebilirsiniz.

    Ulaşım

    Girne’ye ulaşmak için öncelikle Lefkoşa uçak bileti almanız gerekiyor. Lefkoşa’ya ulaştıktan sonra, buradan karayolu ile Girne’ye ulaşabilirsiniz. Şehir içi ulaşımda en sık kullanılan araçlar otobüslerdir. Taksiler de bir diğer seçenektir. Araç kiralamayı düşünürseniz, trafiğin sol şeritten ilerlediğini göz önünde bulundurmalısınız. Burada araç kiralayabilmek için de 21 yaşından gün almış olmak gerekmektedir. Merkezi noktalarda ise yürümeyi tercih ederseniz işinizi daha kolaylaştırmış olursunuz.

    Şehrin Havalimanı Hakkında Bilgi

    Türk pilot Fehmi Ercan’ın soyadını almış olan Ercan Havalimanı, Lefkoşa’ya 23 km uzaklıkta yer alıyor. Girne’ye ulaşmak için de Lefkoşa yönlü uçak bileti almak gerekiyor. Ercan Havalimanı, Girne’ye 44 km uzaklıkta bulunuyor. Havalimanı ile Girne bağlantısı karayolu ile sağlanmaktadır. Otobüs ve taksilerin yanında araç kiralama imkânı da mevcuttur.

    Önemli Komşu Şehir Veya Yöreler

    Kıbrıs Adasının en gözde kentlerinden biri olan Girne’ye doğru yola çıktığınızda zaten Lefkoşa’ya inecek uçağınız. Lefkoşa’yı gezip görmezseniz aklınız kalır, pişman olursunuz. Ayrıca Magusa da oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. Bu kentleri gezip tadını çıkarmadan adadan ayrılmak istemeyeceksiniz. Gezi süreniz doğrultusunda da tatilinizi uzatıp, adanın keyfini çıkarabilirsiniz. 

    Detaylı bilgi için www.ucakbileti.com.tr

    Yorum Gönder


    Masaüstü Görünümü