Kütahya Ucuz Uçak Bileti

Köklü tarihini keşfedip, kaplıcada kendinizi şımartacağınız bir seyahat için Kütahya'ya yolunuz düşmeli. En uygun Kütahya uçak bileti ucakbileti.com.tr'de.

Kütahya Hava Durumu

    Kütahya Gezi Rehberi

    Kütahya şiir tadında güzelliğe sahip, ormanları ve tarihi yapıları ile duygularınızı harekete geçirecek bir kenttir. Ormanları, kaplıcaları, tarih ve sanata dair yapıları ile küçük ama dolu doludur. Sıcak insanları, kentteki gezinizi daha da keyifli hale getirecek, bu şehirden güzel dostluklarla ayrılacaksınız. Bu huzur dolu kente gitmek sandığınızdan çok daha kolaydır. Uçak bileti alıp, yola çıkmanız yeterlidir. Türkiye’nin her yerinden ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir.

    Şehir Hakkında Genel Bilgi Ve Tarihçesi

    Kentin tarihi incelendiğinde, bu bölgenin antik dönemde Katiaeion olarak adlandırıldığı dikkat çekmektedir. Türklerin bölge hâkimiyetini ele geçirmeleri ile birlikte, bu ismi Kütahya olarak söylemeye başladığı biliniyor. Kütahya kenti, 5000 yıllık köklü bir geçmişe sahiptir. M.Ö. 3000’li yıllarda kurulduğu sanılmaktadır. Bu coğrafya oldukça eski bir yerleşimdir. Tarih boyunca sırasıyla Hititler, Frigyalılar, Farslar, Makedonyalılar bölge de etkin olmuştur. Ardından Roma dönemi başlamıştır ve Doğru Roma İmparatorluğu altında da hâkimiyet sürmüştür. Anadolu Selçuklu devletinin kenti ele geçirmesi ile Türk etkisi başlamıştır ve ardından gelen Osmanlı ile bu pekişmiştir.

    Bölgenin Osmanlı egemenliğine girişi ise kan dökülmeden gerçekleşmiştir. Bu yörede kurulmuş olan Germiyanoğulları Beyliği her zaman Osmanlı ile iyi ilişkiler içerisinde olmuştur. Germiyanoğlu Süleyman Şah, kızı Devlet Hatun’u, Osmanlı Sultanı Yıldırım Bayezid’e vermiştir. Çeyiz olarak da Kütahya ve çevresini vermiştir. Böylece bu bölge Osmanlı topraklarına dâhil olmuştur.

    Kütahya 1867 yılına kadar Bursa merkezli olan Hüdavendigar vilayetine bağlıyken, II. Meşrutiyet ile birlikte bağımsız bir sancak haline gelmiştir. Kurtuluş Savaşı sırasında 1921 Temmuzunda Yunan işgaline uğrayan kent, 1922 Ağustosunda işgalden kurtulmuştur. Çerkez Ethem’in düzenli orda çatışmalarına sahne olması ile bilinir.

    İklim Ve Sezon 

    Kütahya, orta nokta olarak kabul edilebilecek bir coğrafi konuma sahip olması sebebiyle, hem iç Anadolu’nun hem Marmara’nın hem de Ege’nin iklim özelliklerini almıştır. Kentin en soğuk ayları ocak ve şubat iken, en sıcak ayları ise temmuz ve ağustostur. Kütahya için en iyi ziyaret zamanları ilkbahar ve yaz aylarıdır. Kış aylarında çok düşük sıcaklıklar görülmese de, daha sorunsuz bir gezi için bahar ve yaz ayları tercih edilmelidir.

    Gezilebilecek Yerler 

    Şehrin simgelerinden biri kabul edilen Saat Kulesi, tam da merkezde yer alıyor olması sebebiyle, görmek çok kolaydır. 19. Yüzyıl yapısı olan Saat Kulesi, dönemin Kütahya Valisi Fuat Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Kulenin mimari nitelikleri incelendiğinde, dönemin özellikleri dikkat çekiyor. Kütahya Saat Kulesi, iki katlı, kare planlıdır ve yapımında kesme taş kullanılmıştır. Merkezi konumu sebebiyle, şehri gezerken mutlaka karşılaşacağınız, kentin önemli yapılarından biridir Saat Kulesi.

    Kütahya Ulucamii, kentin en büyük ve en eski tarihe sahip ibadet yerlerindendir. Yine şehir merkezinde bulunuyor olması, büyük bir avantaj sağlıyor. 1381 yılında Yıldırım Bayezid zamanında yapımına başlanan Kütahya Ulucamii, 1410 yılında tamamlanabilmiştir. Caminin mimari özellikleri dikkat çekicidir. Tam olarak 64 adet penceresi bulunuyor yapının ve 2 tam 6 tane da yarım olmak üzere toplamda 8 adet kubbesi bulunmaktadır. Pek çok tarihi yapıda oluğu gibi, yapımında kesme taş kullanılmıştır. Kütahya Ulucamii, şehri ziyaret edenlerin görmeden gitmemesi gereken bir yapıdır. Kentin hem en büyük hem de en göz alıcı ibadethanesidir.

    Zafertepe Anıtı, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yaşandığı bölgede bulunmaktadır. 1972 yılında yapılmış olan anıt, yaşananların bir temsilidir. Zafertepe Anıtı, Kentin Altıntaş ilçesinin, Çalköy bölgesinde bulunmaktadır. Anıtın konumunun bir önemi daha bulunuyor. Burası tam da Mustafa Kemal Atatürk’ün muharebe sırasında “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri” sözünü söylediği noktadır. Kentin yakın tarihine dair en önemli yapı olması sebebiyle, kente gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biridir burası. Siz de gezinizi, Zafertepe Anıtı’nı ziyaret etmeden sonlandırmamalısınız.

    Çinileri ile meşhur olan kentin, dünyada eşi benzeri olmayan en güzide eseri şüphesiz ki Çinili Camii’dir. Saat Kulesi gibi şehir merkezinde yer alan Çinili Camii de şehrin simgelerinden biridir. Camii’nin tarihi de mimarisi kadar ilgi çekicidir. Orta Asya Türk mimarisinin en başarılı örneklerinden olan yapı, hem yerli hem yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Dışı olduğu kadar içi de inceliklerle bezeli ve dikkat çekicidir. Merkezi konumunun sağladığı kolaylık sebebiyle de Çinili cami görülmeden şehirden ayrılmaması gereken bir eserdir.

    Kütahya’da yapılması gerekenlerden biri de, kaplıcalarında, termal sularında dinlenip, huzur bulmaktır. Yoğun koşuşturmaya ara verip, burada soluklanmak, enerji toplamanızı sağlayacaktır. Kent çapında, pek çok kaliteli kaplıca bulunuyor. Hem şehir merkezinde, hem de şehrin çevre merkezilerinde bulunan kaplıcalar tercih edilebilir. Kaplıcaların sıcaklıkları ve nitelikleri, kaynağına göre değişiklik göstermektedir. Kaplıca sıcaklıkları 30 derece ile 80 derece arasında farklılıklar gösterirken, her kaplıcanın suyu da farklı farklı rahatsızlıklara şifa olmaktadır. Kütahya’nın en çok bilinen kaplıcaları, Ilıca Harlek Kaplıcaları, Yoncalı Kaplıcaları ve Tavşanlı Göbel Kaplıcalarıdır. Kütahya’da bulunan pek çok termal otel de, size tüm ihtiyaçlarınıza kolay ulaşım sağlayan, kapsamlı bir hizmet sunmaktadır. Kendinizi şımartmak için Kütahya’da kaplıca keyfi yapmalısınız.

    Şehrin pek çok tarihi yapısı bulunuyor, ancak en önemlilerinden bahsederken Kütahya Kalesi’ni atlamak olmaz. Kütahya Kalesi, kentin önemli tarihi yapılarından biridir. Antik çağlardan bu yana, ayakta kalmayı başarmıştır. Şehir merkezindeki Hisar Tepesinde bulunan Kale de en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Kalenin tarihine ilişki net bilgilere ulaşılamasa da, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı devletlerinde büyük önem arz ettiği bilinmektedir. Kütahya Kalesi, uzun geçmişi sebebiyle kentin doğası ile bir bütünlük kazanmıştır. Bu sebeple, gezinizin en keyifli anlarını bu kalede geçirebilirsiniz.

    Ulaşım

    Kütahya, ulaşım imkânları bakımından geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Şehir içi ulaşımda otobüs, taksi kullanılabilirken, şehirlerarası ulaşımda da otobüs ve trenin yanında havayolu seçeneği de mevcuttur. Türkiye’nin her yerinden, havayolu ulaşımı sayesinde kenti ziyaret etmek mümkündür. Şehir içi ulaşımda, özel araç kiralama da tercih edilebilecek bir seçenektir. Kentte yoğun ve sıkıntı yaratacak bir trafiğin olmaması sebebiyle araç kiralayarak gezebilirsiniz. Böylece merkeze uzak bölgelere, kaplıca ve termal otellere de rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

    Şehrin Havalimanı Hakkında Bilgi

    Zafer Havalimanı, Kütahya ile birlikte Afyonkarahisar ve Uşak illerine de hizmet veriyor olması sebebiyle bölgesel nitelikli bir tesistir. Açılış tarihi itibariyle Türkiye’nin dördüncü havalimanıdır. Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde yer alan Zafer Havalimanı, uluslararası niteliklidir. Bu sebeple geniş bir ulaşım ağı sağlıyor. Ülkemizin de her yerinden hızlı bir ulaşım demek aynı zamanda. Sadece uçak bileti ihtiyacınız bulunuyor şehri keşfetmek için. Uzun yolculuklarda yorulmadan, aynı gün içerisinde şehir turuna başlayabilirsiniz. Havalimanı ve Kütahya arası 43 km’dir ve ulaşım otobüs, servis ve taksiler ile sağlanmaktadır.

    Önemli Komşu Şehir Veya Yöreler

    Kütahya ve çevresi, aynı kültürel yapıya sahip pek çok il ile çevrilidir. Şehrin kuzeyinde Bilecik ve Bursa bulunuyor. Batısında Balıkesir ve Manisa yer alırken, güneyinde Uşak ve Afyon, doğusunda ise Eskişehir bulunuyor. Zamanınız varsa, kısa süren yolculuklar ile bu kentlere de ulaşabilirsiniz. 

    Detaylı bilgi için www.ucakbileti.com.tr

    Yorum Gönder


    Masaüstü Görünümü