Uşak Ucuz Uçak Bileti

Kaplıcaları ile şifa bulacağınız, şirin kent Uşak ülkemizin unutulmuş bir güzelliği.. En uygun fiyatlı Uşak uçak bileti ucakbilet.com.tr 'de.

Uşak Hava Durumu

    Uşak Gezi Rehberi

    Âşıklar Diyarı, tarihin beşiği bir kenttir Uşak. Âşıklar Diyarı olarak anılan bir kentin tarihi zenginliğini keşfetmek, tanımak ne kadar da önemlidir. Ulaşım imkânlarının elverişliliği de göz önünde bulundurularak, Yurtiçi gezilerinin başında bulunmalıdır Uşak. Tarihi ve sıcacık insanları ile eşsiz bir yurtiçi gezisi için kenti ziyaret etmekte geç kalmamalısınız.

    Şehir Hakkında Genel Bilgi Ve Tarihçesi

    Uşak kentinin bulunduğu bölge, tarihin bilinen tüm zamanlarında var olmuş bir yerleşim yeridir. Kentin bilinen en eski ismi ise Temenothytia ‘dır. Bu ismin kaynağının, Heraklilerden Aristomakhos’un oğlu Temenos olduğu bilinmektedir. Kent, Flavuslardan sonra ise Flaviopolis adı ile anılmaya başlamıştır. Bölgenin bugünkü adı olan Uşak ise “Âşıklar Diyarı” anlamına gelmektedir. Evliya Çelebi’nin Seyahatname ‘sinde de buna rastlanmaktadır.

    Kentin tarihine bakıldığında, Anadolu Selçuklu Devleti’nin yıkılmasının ardından egemen olan Germiyanoğlulları dikkat çekmektedir. Germiyanoğulları yüzyılı aşkın süre egemenliklerini korumuşlardır ve Osmanlılar ile her zaman iyi ilişkiler içinde olmuşlardır. Süleyman Şah zamanında kurulan iyi ilişkiler evlilikler ile de pekişmiştir. 1428 yılına dek Germiyanoğulları egemenliği sürdükten sonra, Osmanlı egemenliğine geçiliştir.

    Osmanlı döneminde Uşak, Anadolu Eyaleti’nin Kütahya sancağına bağlı bir yerleşim alanıydı. 1867 yılı ile birlikte merkezi Bursa olan Hüdavendigar Eyaleti’ne bağlanmıştır. Osmanlı egemenliği süresince, Uşak huzur ve barış içinde yaşanılan bir kent olmuştur.

    Milli mücadele dönemlerinde de oldukça etkin bir kent olmuştur Uşak. Halkın tüm direnişine karşın 29 ağustos 1920’de Yunanlılar tarafından işgal edilen şehir, 1 Eylülde halkın büyük çabası ile birlikte Türk Ordusu tarafından geri alınmıştır. Uşak 1953 yılına kadar Kütahya’nın bir ilçesi olmuştur. Bu tarih ile birlikte il olarak kabul edilmiştir.

    İklim Ve Sezon 

    Uşak konumu gereği, Ege ve Akdeniz iklimi arasında bir geçiş iklimi özelliklerine sahiptir. Ağırlıklı olarak kara iklimi özellikleri gözlenmektedir. Yazlar sıcak geçerken, kışlar hem uzun hem de sert geçmektedir şehirde. Yağışlar genellikle kış aylarında görülürken, yaz ayları kuraktır. Kette yıl bazında ortalama sıcaklık ise 13 derecedir. Dayanılmaz soğuklara sahne olmasa da kış aylarında soğukta gezmek istemezseniz, bahar ve yaz ayları kenti ziyaret etmek için en uygun zamanlardır.

    Gezilebilecek Yerler 

    Uşak’ın ev sahipliği yaptığı güzelliklere başlarken, tarihini en iyi şekilde yansıtan müzelerinden bahsetmek gerek. Kentin en önemli iki müzesi olan Uşak Arkeoloji Müzesi ve Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi tarihi kalıntıları ile geçmişi aydınlatmaktadır. Uşak Arkeoloji Müzesinde, kente ait binlerce yıllık arkeolojik kalıntıları incelerken, Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi’nde ise kentin köklü geleneklerini daha yakından tanıyabilirsiniz.

    Arkeoloji Müzesi, 1970 yılı itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. Kapsamında oldukça etkileyici pek çok eser bulunmaktadır. Ancak müze binası biraz küçük olduğundan bahçesinde bile kıymetli çok sayıda eser görülebilmektedir. Tunç çağından Roma dönemine denk, farklı zaman dilimlerine ait kalıntılar burada görülebilir. Pazartesi günleri hariç her gün müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

    Atatürk ve Etnografya Müzesi, eski bir yapı olan Kaftancızade Konağında yer almaktadır. Binanın Atatürk Evi olarak da anılmasının sebebi, Kurtuluş Savaşı yıllarında karargâh olarak kullanılmış olması ve de Atatürk’ün bir dönem burada konaklamış olmasıdır. 1973 yılı itibarıyla konak kamulaştırılarak, 1978 yılı ile birlikte müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Müze kapsamında, yöresel kıyafetler, kilimler, eski silahlar ve halılar görülebilmektedir. Üst Kat ise Atatürk’ün yatak odası ve kişisel eşyalarının sergilendiği bölümdür.

    Tarihi Uşak Evleri, kentin en önemli yapılarıdır. Uşak’ın simgesi haline gelen evler, Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına almıştır. Tarihi Uşak Evleri’nin sadece 86 tanesi günümüze dek ulaşabilmiştir. Bunlarda bugün koruma altına alınarak muhafaza edilmektedir. Evlerin temek karakteristik özelliği iki katlı olmalarıdır. Birinci katları taştan, ikinci katları ise ahşaptan inşa edilmiş evlerdir. Uşak Evleri, Aybek Mahallesi, Karaağaç Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi ve Işık Mahallesine dağılmış vaziyettedir. Evleri görmek için bu mahallelere uğrayabilirsiniz.

    Uşak Bedesteni, kent merkezinde yer alan önemli bir tarihi yapıdır. Bugün Sahaflar Çarşısı olarak kullanılan, 100 yıllık yapıyı ziyaret edebilir ve buradan alışveriş yapabilirsiniz. Bedestenin yapılış tarihine ilişkin ya da kim tarafından yapıldığına dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Bununla birlikte 1901 yılında bir İtalyan mimar tarafından yapıldığına dair kuvvetli ihtimal mevcuttur. Bedesten 1980 yılında geniş çaplı bir onarım çalışması ile toparlanmış ve böylelikle Sahaflar Çarşısı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kent merkezinde bulunuyor olması, ziyaretçilerin en çok uğradığı yer olmasını da sağlamıştır. Mutlaka yolunuz Uşak Bedesteni ’ne denk gelecektir bu kentte.

    Kentte en çok keyif alacağınız noktalardan biri kaplıcalardır. Kentte bulunan pek çok Kaplıca, oldukça ilgi görmektedir. Uşak’a gelip ünlü kaplıcalarına uğramadan gitmek eksik bir gezi demektir. Özellikle Aksaz Kaplıcası, Örencik Kaplıcası ve Hamamboğazı Kaplıcası en çok rağbet gören ve en çok bilinen kaplıcalardır. Hamamboğazı Kaplıcası, etrafındaki yeşil alan ile birlikte hem şifa dağıtıyor hem de huzur veriyor. Burada üç ayrı tipte su bulunmaktadır ve genel olarak kronik romatizma, mide, bağırsak ve karaciğer hastalıklarına şifa olması ile bilinmektedir. Örencik Kaplıcası ise karaciğer ve midenin yanında cilt hastalıklarında fayda sağlaması ile bilinmektedir. Aksaz Kaplıcası ise Örencik Kaplıcası yakınında bulunmaktadır. Kaynak suyu Aksaz Çayı kenarında bir granit kayasının dibinden çıkmaktadır. Suyun sülfat karbonat değeri yüksek olup, ağrı, felç, sancı ve cilt hastalığı gibi rahatsızlıklara şifa olduğu bilinmektedir.

    Ulaşım

    Uşak Havalimanı sayesinde, ülkemizin her yerinden kente ulaşım çok hızlı gerçekleşmektedir. Uşak Havalimanı’nın şehir merkezine çok yakın konumu da büyük bir avantajdır şehri ziyaret edenler için. Şehir içi ulaşım araçları ise otobüs, minibüs ve taksilerdir. Daha hızlı ulaşım tercih ederseniz, taksiler sizin için uygundur ancak otobüs hatları da düzenli çalıştığından tercih edilebilmektedir. Şehir merkezinde iste ulaşım aracı kullanmak yerine, kısa mesafeleri yürüyerek gezmeniz önerilir.

    Şehrin Havalimanı Hakkında Bilgi

    Şehrin tek havalimanı olan Uşak Havalimanı, şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunuyor. 1988 yılından bu yana hizmete açık olan havalimanına, otobüs ve taksiler ile ulaşılabiliyor. Ayrıca Havayolu şirketlerinin özel servisleri de kullanılabiliyor. Uçak bileti satın alırken bu detayı da göz önünde bulundurarak servis biletinizi de alabilirsiniz. Uşak Havalimanı hem sivil hem de askeri havalimanıdır ve 2011 yılında sivil havacılığa kapatılmış olsa da, 2014 yılı itibariyle yeniden sivil kullanıma açılmıştır. Bu avantajdan faydalanarak, kentin güzelliklerini keşfetmek için sadece uçak bileti ihtiyacınız var. Ardından Âşıklar Diyarını keşfe çıkabilirsiniz.

    Önemli Komşu Şehir Veya Yöreler

    Uşak kadar, çevre illeri de ilgi çekicidir. Zaten tarih boyunca birlikte adlandırılmış bu bölge, aynı niteliklere sahiptir ama farklı farklı pek çok tarihi izi bünyesinde barındırmaktadır. Ülkemizin keşfedilmemiş güzelliklerini keşfetmek için Uşak ziyaretinizi uzatarak çevre ziyaret noktalarına da uğramalısınız. Şehrin kuzeyinde Kütahya bulunuyor. Doğusunda Afyon, güneyinde Denizli ve batısında Manisa yer alıyor. Ülkemizde gelişen havayolu imkânları değerlendirilerek, yurtiçi gezilerinize ağırlık verebilirsiniz. Çünkü uçak bileti alarak uygun fiyatlı seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. 

    Detaylı bilgi için www.ucakbileti.com.tr

    Yorum Gönder


    Masaüstü Görünümü